Tokom pretraživanja ovog sajta prihvatate korišćenje Cookies da bismo vam ponudili oglase skrojene po vašoj meri, kako bi se sakupili podaci o internet saobraćaju i informacije o deljenju istog na društvenim mrežama.
Kako bi saznali više o Cookies, kliknite ovde.

×

Često postavljana pitanja

Da li se vaše flašice mogu reciklirati?

L'OREAL PARIS je oduvek pojednostavljivao ambalažu svojih kozmetičkih i toaletnih proizvoda uzimajući pre svega u obzir potrošače.

Mi smatramo da zapravo ambalaža proizvoda ima važne karakteristike. Naši proizvodi namenjeni su za kontakt sa površinskim slojem tela, njihova ambalaža mora da obezbedi zaštitu i njihovu neškodljivost na mikrobiološkom i alergijskom planu.

Poslednjih nekoliko godina, već smo preuzeli inicijativu, kao što je na primer bila zamena PVC materijala drugim, koji omogućavaju da se naše formule očuvaju u zadovoljavajućim uslovima, jer je eliminacija PVC materijala bila problematična.

Ostvarivanje takve inicijative u pogledu zaštite životne sredine, konkretizovalo se kada je osmišljeno više tehničkih rešenja da bi se još više smanjio uticaj proizvoda na životno okruženje.

Važno je reći, za staklenu ambalažu, da je aspekat bezbednosti potrošača primaran u našim razmišljanima. Naši se porizvodi često koriste u kupatilima, a ponekad ih koriste i deca.

Ako oni padnu i razbiju se, postoji opasnost od povreda, sa plastičnom ambalažom ta je opasnost isključena.

Pored toga, plastična ambalaža se odlično uklanja spaljivanjem. Sa filterima za treman dima, spaljivanje plastične ambalaže ne predstavlja problem za atmosferu.

Možemo takođe da istaknemo da je plastična ambalaža, bar što se transporta tiče, ekonomičnija u potrošnji energije nego staklena ambalaža; manje šteti okolini jer je lakša za transport, pa samim tim se troši manje energije.

Da li testirate vaše proizvode na životinjama?

Od 1989 L'OREAL PARIS više ne pribegava laboratorijskim životinjama za ocenivanje svojih gotovih kozmetičkih proizvoda.

Kada je reč o hemijskim sastojcima, evropski propisi i različiti nacionalni propisi zahtevaju da dobavljači ovih sastojaka izvrše neophodne testove kako bi garantovali njihovu neškodljivost i bezbednost.

L'OREAL PARIS već više od 20 godina ulaže značajne napore u istraživanju, razvoju i odobrenju alternativnih metoda umesto laboratorijskog testiranja na životinjama.

Pored već postignutog napretka, univerzitetsko i industrijsko istraživanje treba da odgovori na najvažniji izazov godina koje su pred nama: razviti i dobiti odobrenje od odgovarajućih vlasti, nove alternativne metode za ocenjivanje hemijskih sastojaka u domenima toksikologije gde ovakve metode još uvek ne postoje.

L'OREAL PARIS u potpunosti podržava cilj eliminacije testiranja na laboratorijskim životinjama. Naša grupa je aktivan član evropskog partnerstva za razvoj alternativnih metoda, koje je Evropska Komisija osnovala novembra 2005, i angažovana je da učini sve što je moguće, u svom domenu kompetencija, da promoviše ovaj program kod svih učesnika industrije.

Nedavno preuzimanje kompanije za inženjering tkiva Skin Ethic svedoči o stalnoj brizi i potvrđuje ulogu lidera naše grupe- L’Oréal - u domenu istraživanja alternativnh metoda.

Za detaljnije informacije, pozivamo vas da pogledate sledeći internet sajt: www.invitroskin.fr

Kako dobti listu sastojaka nekog proizvoda?

Celokupan sastav je ispisan na svakom od naših proizvoda.

Tim povodom, Evropska Unija je tražila od kozmetičke industrije da napiše, na svakom proizvodu, sve sastojke radi veće transparentnosti prema potrošačima.

Zbog brige o usklađivanju na evopskom nivou, radi se ipak o međunarodnoj nomenklaturi INCI (Međunarodna Nomenklatura Kozmetičkih Sastojaka)To je ujednačen sistem naziva, koji je identičan onome što nalazite na ambalaži proizvoda.

Koji je rok trajanja ovog proizvoda ?

Vaš proizvod se može koristiti ako nije otvaran ranije i ako je čuvan od viška toplote i vlage tokom perioda od najviše 3 godine od datuma proizvodnje.

Da biste saznali datum proizvodnje dovoljno je da pogledate pakovanje kutije na kojoj je on utisnut.<7p>

Čemu služi koža ?

Koža obavija naše telo, štiti ga i ona je mesto razmene sa spojašnjim svetom. Njena struktura se sastoji iz tri dela : epiderma, derma i hidpoderma, koji svaki ima svoju veoma precizno određenu funkciju.

U koži se nalaze kožne tvorevine kao što su: kosa, dlake, nokti, znojne i lojne žlezde.

Čemu služi rožnati sloj kože ?

Ovaj sloj je u direktnom kontaktu sa spoljašnjom okolinom, on ima vitalnu ulogu zaštitne granice protiv svake vrste napda.

Ćelije ovog rožnatog sloja su biološki mrtve, ali i su dalje veoma važne jer su ispunjene keratinima i okružene zaštitnim hidrolimpičkim filmom koji se sastoji od lipida, masnih kiselina i seramida.

Ove ćelije se eliminišu prirodnim putem, stalnom pojavom koja se naziva ljuštenje kože.

Derma Genèse

Odgovore na pitanja koja postavljate u vezi linije Derma Genèse pronađite pod odeljkom nega kože, Derma Genese

Da li je to parfemisana krema?
Tekstura ove kreme sadrži blagi cvetni miris.

Da li krema Derma Genese ima trenutno uočljivo delovanje na kožu?

Od momenta primene, hidratantna tekstura sedefasto roze boje dnevne kreme, trenutno menja površinu kože i daje joj svilenkast izgled. Koža preplavljena hidratacijom, postaje nežna na dodir.

Da li krema Derma Genèse sadrži konzervanse?

Pakovanje u kutije nalik epruveti "bez vazduha" omogučuje da se naprave formule u kojima je količina konzervansa svedena na minimum, formule linije Derma Genèse, predstavljaju vrhunsko dostignuće u svetu kozmetike. Kozmetika koja je odlučno okrenuta budućnosti, koja poštuje vašu kožu i poštuje prirodnu sredinu.

Da li mogu da koristim isključivo serum?

Serum se koristi kao sredstvo koje prethodi kremi.

Imam osetljivu kožu, da li mogu da koristim kreme Derma Genèse ?

Tolerancija na proizvode linije Derma Genèse je testirana pod dermatološkom kontrolom, na grupi koja je uključivala i žene osetljive kože.

Kako Derma Genèse pomaže u stvaranju novih ćelija*?

D bi se sačuvala mladost kože, delovati na ćelijsku aktivnost nije dovoljno, potrebno je takođe delovati i na njen biotop i ekosistem. Po prvi put, pojavio se proizvod koji je spoj izuzetnih sastojaka, koji delu na ćelijski ekosistem*, kako bi se ubrzalo stvaranje novih ćelija.

*gornjih slojeva epiderma.
** test in vitro

Koja je osobenost seruma u odnosu na dnevnu kremu?

Njegov sastav: zapravo, serum je vodeni gel, koncentrat Hijaluronske kiseline, koja daje nežnu završnicu. Koža je izuzetno glatka, a njena blistavost zrači. Vaše lice izgleda čudesno mlado!

Nakon koliko vremena mogu da primetim efekte na svojoj koži ?

Nakon 3 nedelje, bore i borice se smanjuju, koža posetaje izuzetno glatka, ponovo zategnuta. Ten postaje ponovo ujednačen i blistav. Nakon mesec dana koža je ponovo popunjena, ona je meka i elastična.

Šta je hijaluronska kiselina ?

Prirodno prisutna u dermu, hijaluronska kiselina je moćno sredstvo za popunjavanje kože, dobro poznato dermatolozima. Ona ima sposobnost da apsorbuje i veže vodu (sve do 1000 puta svoje težine) da bi stvorila vodeni žele, koji daje koži mladalački i elastičan izgled. U ljudsko organizmu ima 15 grama hijaluronske kiseline, koža sadrži polovinu te težine.

Šta je Pro-Xylane™ ?

Pro-Xylane™ je predmet istraživanja koje je trajalo 7 godina, registrovanih patenata, brojnih radova u svetu nauke. Njegova efikasnost je već osvojila stručnjake iz sveta kozmetike. Ova nova aktivna supstanca, ekstrakt iz drveta bukve je biorazgradiva, nije ekotoksična i proizvod je Zelene Hemije. Njenom primenom štede se reagensi i energija, sve to uz brigu za očuvanje životne sredine i održivog razvoja.

Pro-Xylane™ je aktivni bio- mimetik: on reprodukuje prirodne biološke mehanizme kože kako bi stimulisao njihove funkcije.

  • On inicira i stimuliše sintezu GAG-a, da bi se poboljšala snabdevenost kože vitalnim sastojcima , stimuliše sintezu određenih kolagena*, da bi se pojačala dermo-epidermska razmena , stimuliše rad receptora hijaluronske kiseline da bi se favorizovalo njihovo fiksiranje za ćelije.

(*test in vitro)

Šta su GAG-ovi?

GAG-ovi (Glikozaminoglikani) su osnovni sastojci ekstraćelijske matrice kože. Pored hijaluronske kiseline koja čini 70% GAG-ova, sulfatni GAG-ovi imaju ulogu podrške i "pumpanja" kože.

Zašto se koriste drugačiji proizvodi za negu noću?

Krema Derma Genese Intensif Nuit prilagođena je biološkom ritmu kože tokom noći, kada je regeneracija kože intenzivnija nego danju. Ona sadrži ekstrak algi kako bi se poboljšalo obnavljanje ćelija.

Kako prepoznati masnu kožu?

Masna koža vezana je za višak i prirodu sebuma. Ona se češće sreće kod adolescenata, mladih i muškaraca. Višak sebuma joj daje sjajni izgled, posebno na čelu, ivicama nosa i bradi.

Masna koža je često deblja i prekrivena masnim zaštitnim filmom, koji je štiti od spoljašnjih faktora i dehidratacije. Ona je manje osetljiva na spoljašnje faktore, isušivanje, i samim tim tragovi vremena se pokazaju kasnije.

Kako prepoznati normalnu / mešovitu kožu?

Normalna koža je nežna na dodir, jedinstvenog izgleda i bez očiglednih nedostataka. Ako su neke zone masne i sjajne, posebno u "T" zoni (čelo, nos, brada), onda se radi o mešovitom tipu kože.

Kako prepoznati suvu kožu?

Suva koža je koža kojoj nedostaje bilo lipida, bilo vode, bilo oba elementa.

Kada je koža suva usled nedostataka sebuma, ima manje zaštitnih masti i snažnije reaguje na oštećenja. Često će se ranije izborati u odnosu na druge tipove kože.

Pojam dehidrirane suve kože povezan je sa značajnim nedostatkom hidatacije.Najočiglednija karakteristika takve kože su hrapavost i crvenilo rožnate površine, koji su ponekad praćeni neredovnim ljuštenjem.

To je čest slučaj sa tankom, nežnom kožom, koja je osetljiva na hladnoću (sklonost ka ispucalosti) ili usled suvoće vazduha koja izaziva zatezanje jače ili slabije zatezanje i svrab.

Kako što duže sačuvati što lepšu kožu ?

Negujući kožu od ulaska u adolescenciju. Prvi gest lepote je redovna nega sa blagim proizvodima, prilagođenim tipu kože. Vremenom posebna nega (dnevna krema, noćna krema, krema za oblast oko očiju...) pridružiće se toj rutinskoj nezi i moći čak i da se dopune specifičnim proizvodima (maske...)

Treba uvek prilagoditi proizvode za negu kože potrebama godina i očekivanjima kože.

Koja je debljina rožnatog sloja kože?

On ne prelazi 1/100 deo milimetra, ali je mnogo deblji na unutrašnjoj stani dlanova i stopala

Koje su potencijalne opasnosti za kožu ?

Koža je nažalost ugrožena promenama unutrašnje sredine i spoljašnjeg sveta, koji na duge staze, koje mogu da unište njenu ravnotežu. Kada se jedna ili više fizioloških aktivnosti uspore, ravnoteža se menja i koža se ubrzano menja. Nagle promene unutrašnje sredine: starenje, stres, nepravilan režim ishrane, alkoholna pića,lekovi, hormonski faktori genetski faktori...

Nagle promne spoljašnjeg okruženja: vetar, hladnoća toplota, snažno sunčevo zračenje, suša, klimatizovani vazduh, zagađenje, deterdženti, grejanje i klimatizacija.

Koji je period trajanja proizvoda?

Vaš proizvod može se koristiti ukoliko nije bio otvaran ranije i ako je čuvan od viška toplote i vlage tokom perioda o najviše 3 godine od perioda proizvodnje.

Da biste saznali datum proizvodnje vašeg proizvoda, dovoljno je da pogledate pakovanje proizvoda na kome je on utisnut.<7p>

Šta daje boju našoj koži?

Boja kože rezultat je kombinacije hemoglobina koji je prisutan u kapilarnim krvnim sudovima i naročito melanina koji je odgovaran za takozvanu " osnovnu" obojenost kože.

Ova osnovna pigmentacija je genetski programirana za svakog pojedinca, i odnos i priroda pigmenata su odlučujući u širokoj lepezi boja kože.

Šta je derm?

Derm je tkivo koje je podrška koži. Ono je sastavljeno od 70% vode, vlakana elastina, kolagena i GAG-a. Za razliku od epiderma ono je prokrvljeno i preko njega hranljive materije stižu do epiderma.

Ono takođe igra ključnu ulogu u termoregulaciji i u zarastanju rana.

Šta je epiderm?

Epiderm je deo strukture kože i on ima zaštitnu ulogu. Njegova funkcija je proizvodnja rožnatog sloja što je deo kože koji vidimo i koji predstavlja tek jedan mali deo epiderma.

Šta je hidro-lipidni film?

Hidrolipidni film je sastavljen od mešavine znoja i loja. Blago kisele vrednosti, on poseduje sve osobine potrebne za sprečavanje neželjenih bakterija da se razmnožavaju i služi da čuva hidrataciju kože. On dakle doprinosi zadržavanju vode u rožnatom delu kože. Njegova uloga je od velike važnosti i nije uputno menjati ga.

Šta je hipoderm?

Hipoderm je najdublji i najdeblji deo kože. On ima ulogu energetske rezerve.On je u najvećoj meri sastavljen od ćelija specijalizovanih za akumulaciju i skladištenje masti, adipocita.

On učestvuje, makar pasivno, u termoregulaciji organizma jer je masnoća toplotni izolator.

Šta označava PH?

Skraćenica od "potentia hydrogenii"(potencijalna kiselost). Ako je pH faktior niži od 7, rastvor je kiseo. Ako je 7 rastvor je neutralan. Ako je taj faktor viši od 7, rastvor je bazan ili alkalan.

pH faktor naše kože je više kiseo jer se nalazi između 5 i 6.

Održavanje fiziološkog pH faktora kože je neophodno da bi se izbeglo razmnožavanje patogena,a manjak ili višak higijene mogu naškoditi ravnoteži rožnatog sloja kože.

Šta su bore?

Bore su velika udubljenja u strukturi kože.

One u najvećoj meri odgovaraju naborima kože koji su vezani za izraz lica i izdubljuju se godinama. Drugi tip, lokalizovaniji (bore na šakama i stopalima, vratu) vezan je za izlaganje suncu i jedan je od kliničkih znakova foto starenja.

Da li i muškarci mogu da koriste kreme za smanjenje obima tela?

Muškarci nisu pogođeni celulitom, jer oni imaju mnogo pokretljivije adipozno tkivo koje se brzo može smanjiti pomoću pravilnog režima ishrane - korišćenje krema je moguće, ali nije uobičajeni postupak za jednog muškarca.

Da li ima više tipova celulita ?

3 Tipa :

1/ Adipozni celulit : Nastaje usled uvećanja broja i veličine adipocita. Uglavnom je mlitav i ne boli prilikom štipanja

2/ Infiltrirani celulit, nastao usled zadržavanja vode: Mek na dodir i nastaje usled problema sa venskom i limfnom cirkulacijom. Vidljivije posledice su teške noge i njihovo oticanje

3/ Vlaknasti celulit : Tvrd na dodir, kompaktan i boli kada se koža uštine. Prisutan dugo vremena, teško se uklanja i pomorandžina kora je vidljiva i bez štipanja kože.

Da li je celulit isti kod žena i kod muškaraca ?

Ne, veličina i oblik adipocita se razlikuju,u zavisnosti od pola.

Kod žena, adipociti su grupisani u vertikalne masne globule na mestima na kojima prolaze sudovi i nervi. Obzirom da su smeštene uspravno u odnosu na površinu kože, one predstavljaju protuziju derme i na površini stvaraj deformacju kože koja zatim dobija talasast izgled ili " pomoranžinu koru".

Kod muškaraca, adipociti su manji i obično su kosi u odnosu na kožu. Ovakav raspored ne daje koži izgled koji podseća na " pomorandžinu koru".

Da li je celulit uvek isti?

On može biti u različitim stadijumima napredovanja:

- u velikim oblogama koje su vidljive samo kada se koža uštine

-u oblogama koje su spontano vidljive u uspravnom položaju

- u oblogama koje su spontano vidljive u uspravnom i u ležećem položaju.

Da li postoje otežavajući faktori koji doprinose pojavi celulita ?

Da, kao prvo faktori vezani za higijenu života : nedovoljno bavljenje sportom, mnogo sedenja, stres. Zatim fiziološki faktori : problemi sa varenjem, problemi sa cirkulacijom, loša eliminacija štetnih materija su takođe elementi koji utiču na pojavu preopterećenja i stvaranje celulita.

Da li se celulit može imati po čitavom telu ili samo na bokovima, stražnjici i nogama ?
Celulit je uglavnom lokalizovan na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina i donjem delu abdomena,
Da li su muškarci skloni pojavi celulita ?

Iz fizioloških razloga, adipozno tkivo muškaraca nije organizovano na isti način kao kod žena: masne kapsule su manje i njihova deformacija ne utiče na površinski izgled kože, kao što je to slučaj kod žena.

Da li su određeni periodi rizičniji za celulit ?

Kako je u direktnoj vezi sa hormonalnim promenama, celulit se uglavnom pojavljuje u pubertetu, tokom trudnoće, menopauze ili pre-menopauze.

-U pubertetu estrogen izaziva promene masnih tkiva u nekim zonama : butinama,bokovima, stomaku i stražnjici.

-Tokom trudnoće, povećana količina hormona može da doprinese pojavi celulita.

-U menopauzi, metabolizam rožnatog sloja se usporava i postoji tendencija da se masti sve više skladište, a sve manje troše.

Kada se celulit ustali, da li je moguće u potpunosti ga eliministai, samo delimično ili ga nije moguće eliminisati?

Nije moguće definitivno eliminisati celulit u ovakvom slučaju, ali se mogu postići dobri rezultati sa pravilnom načinom života, redovnim bavljenjm sportom i korišćenjem prilagođenih proizvoda za negu.

Kakvo je poreklo celulita ?

U normalnim periodima, adipozno tkivo ima ulogu da skladišti masti kako bi moglo da odgovori na našu potrošnju energije. Proces skladištenja i trošenja masti uravnotežava se u srži adipocita, masnih ćelija.

Koja je razlika između termina : menja oblik, oslobađa uskladištene materije, drenira ?

Menja oblik : ponovo stvara, redefiniše konture, vraća obline

Oslobađa uskladištene materije : favorizuje oslobađanje / eliminaciju masnih naslaga

Drenira : pomaže da se otvaranje kanala masnih naslaga i drenaciju tkiva

Koje su razlike između krema za mršavljenje, za zatezanje, protiv strija i protiv pomorandžine kore ?

To su različiti termini u odnosu na različite akcije koje kreme vrše :

  • Za mršavljenje : globalni naziv
  • Zatezanje: deluju na elastičnost i tonus kože
  • Protiv strija : deluju protiv celulita
Koji su uzroci nastanka celulita ?

4 značajna faktora mogu da objasne nastanak celulita :

  • hormonalni faktor
  • nasledni faktor
  • faktor vezan za način ishrane, način života,
  • problemi sa cirkulacijom (venskom i limfnom)
Šta je to pomorandžina kora?

Spoljašnja manifestacija onoga što se dešava u unutrašnjosti. Pregrade koje odvajaju masne ćelije se deformišu i vuku ka svojoj tački teže. Ta deformacija je ono što stvara oblaganje ("tapaciranje") na površini kože.

Šta su strije?

Kada derm izgubi svoju sposobnost otpora prema razvlačenju, on postaje izloženiji promenama i dezorijentaciji snopova kolagena i elastičnih vlakana : pojavljuju se strije.

Glavna mesta za pojavu strija su bočne zone butina, abdomen oko pupka i grudi.

One nastaju u tkivima koja su postala osetljivija usled hormonskog disbalansa (trudnoća), naglih varijacija u težini (dijete) ili tokom perioda rasta ( pubertet).

Zašto su žene više pogođene pojavom celulita nego muškarci ?

Celulit predstavlja poseban oblik ženskog tkiva.

Talasast izgled kože nastaje usled prostornog rasporeda kapsula masti kod žena : njihove pregrade su uspravne u odnosu na površinu rožnatog sloja, dok kod muškaraca stoje koso i stvaraju manje neravnine na koži. Ženski hormoni takođe igraju značajnu ulogu u metabolizmu masti u organizmu.

Da li je poreklo peruti kod žena i muškaraca isto ?

Da. Perut ima oko 45% populacije, bez obzira na pol ili etničko poreklo.

Da li pojava peruti zavisi od godina i postoji li još neki razlog za njeno pojavljivanje ?

Ne, ona ne zavisi od godina. Međutim spoljašnji faktori - strest ili unutrašnji, problemi sa seborejom, mogu da poremete ravnotežu mikroba i da ubrzaju ciklus obnavljanja kože glave, izazivajući pojavu peruti.

Da li postoje faktori koji doprinose pojavi peruti ?

Postoji više mogućih faktora: hormonski disbalans, stres, preterano znojenje, neprilagođeni ili previše snažni šamponi, previše energična masaža kože glave, promene temperature (posebno zimi, kada često prelazimo sa spoljašnje hladnoće na unutrašnju toplotu).

Kako poboljšati najavljene rezultate?

Dobro pokvastite kožu glave. Stavite šampon na dlanove i raspodelite po čitavoj koži glave. Sa jagodicama, laganim kružnim pokretima masirajte kožu glave (nemojte trljati ni grebati) a zatim i krajeve kose. Ostavite penu da stoji 2 do 3 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Kako se razlikuju suva i masna perut?

Suva perut je bele ili sivkaste boje i predstavlja male komadiće koji padaju kao sneg pri najslabjem češljanju i postoje na suvoj ili normalnoj koži glave.

Masna perut je deblja i uvećava se pomoću sebuma koji joj služi kao lepak i postoji na masnoj koži glave.

Šta je perut ?

Perut je preterana aktivnost ćelija derme kože glave i njihovo odbacivanje putem "ljuštenja".

Šta je uzrok peruti?

Malasezia Ovalis je mikroorganizam iz porodice kvasaca i on predstavlja oko 45% mikroflore zdrave kože glave.

Kod nekih pojedinaca ovaj mikroorganizam se umnožava i prouzrokuje reakciju imunog sistema kože glave. Ljuštenje rožnatog sloja se ubrzava i uzrokuje pojavu peruti.

Zašto je svrab vezan za pojavu peruti?

Perut stvara iritaciju kože glave. Ova osetljivost kože glave prouzrokuje svrab koji dodatno pojačava ovaj fenomen. Treba dakle zaustaviti iritaciju i svrab kako bi se zaustavio krug pogodan za razvoj peruti.

Sve dok se pojava peruti ne tretira kao globalna pojava, spirala se neće prekinuti i perut će se ponovo javiti.

Da li boja može da se koristi na kosi koji je izgubila boju / koja posvetljivana?

Naše boje su kompatibilne sa brojnim različitim proizvodima. Pa ipak, kako bi bili sigurni da ćete postići željeni rezultat i u slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Da li boja može da utiče na gubitak kose ?

Apsolutno ne. Opadanje kose je u najvećoj meri vezano za unutrašnji nepravilan rad organizma ( varijacije nivoa hormona, nepravilna ishrana, preteran napor, uzimanje medicinske terapje) i dotiče koren dlake koji se nalazi u koži glave.

Boja deluje samo na vidljivi deo kože, odnosno na kapilarno vlakno./p>

Da li boje oštećuju kosu ?

Ne. Ako se pridržavate vremena nanošenja i preporuka o korišćenju. Preporučujemo vam, ipak, da ne menjate mnogo često boju, vršeći česta skidanja boje, jer osetljiva kosa gubi sjaj i može da reaguje drugačije na boju, ne dajući vam pri tom očekivani rezultat.

Da biste sačuvali meku i blistavu kosu, L'OREAL Parisje za vas napravio formule koje čuvaju vašu kosu i njenu snagu i blistavost.

Da li je emulzija važna?

Da i nemojte je zanemarivati. Nakon vremena pauze, i pre nego što potpuno isperete boju, dodajte malo mlake vode i protrljajte vašu boju tokom 2 minuta laganim pokretima, bez trljanja.

Ova etapa omogućava da se skinu eventualni nanosi proizvoda sa kože, da se fiksira boja Zatim pažljivo isperite sa puno vode sve dok voda ne postane bezbojna i stavite finalan proizvod za negu koji se nalazi u pakovanju.

Da li je moguće istog dana izvršiti trajno bojenje i trajno bojenje ili peglanje ?

Preporučujemo vam da prvo uradite ili trajno bojenje ili peglanje kose i da sačekate petnaestak dana pre bojenja.

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Da li jedna boja može da posvetli drugu ?

Ne. Da biste posvetleli neku boju, potrebno je da prvo skinite boju da biste uklonili boju vaše kose i da tek zatim pristupite nanošenju nove nijanse.

Vaš zahtev zahteva veoma personalizovan odgovor i jako je teško pisati o tome.

Skidanje boje je jedna veoma zahtevna usluga, ona se mora izvršiti u najbojim mogućim uslovima kako bi se dobila " osnova neobojenosti" koja savršeno odgovara novoj izabranoj boji.

Iz tog razloga, neophodno je izvršiti kompetnu dijagnostiku vaše istorije bojenja kose kako bi vam dali odgovor koji je što je moguće više prilagođen vašim potrebama. U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Da li mogu da bojim kosu u trudnoći ?

Savetujemo vas da se obratite vašem lekaru ako želite da tokom trudnoće / ili perioda dojenja bojite kosu.

U slučaju da vam dozvoli da bojite kosu, morate se strogo pridržavati preporuka za bezbednost.


Test na alergiju kože 48h


Iako izuzetno retke, reakcije na boju su primećene, prema podacima istraživanja kozmetičkih proizvoda, kod malog broja potrošača (približno jedan na milion prodatih proizvoda).

Sistematski test alergije kože, urađen 48h pre svakog korišćenja proizvoda, omogućava da se uoče eventualne alergijske reakcije na proizvod.

L'OREAL PARIS obaveštava sve svoje potrošače o obaveznom karakteru ove mere bezbednosti, postojanjem jasno označenog žutog trougla na prednjem delu kutije, praćenog napomenom : "BOJA MOŽE DA IZAZOVE ALERGIJSKU REAKCIJU / VAŽNO : PRIDRŽAVAJTE SE PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE."

Potpuni detaljan opis testa je naveden na strani kutije, kao i na listu sa informacijama koji se nalazi u kutiji.

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Da li mogu da koristim vaš proizvod preko neke druge boje ?

Naše boje su kompatibilne sa brojnim različitim proizvodima. Ipak, da biste bili sigrni da ćete postići željeni rezultat, u slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Da li možemo primeniti proizvod odmah nakon kupovine ?

Ne. Proizvod može izazvati alergijsku reakciju, koja u retkim slučajevima, može biti ozbiljna. Izvršite prvo test na osetljivost na boju 48h pre nanonšenja, pre svakog korišćenja sredstva za bojenje kose (pogledajte uputstvo).

Da li nosite naočare ?

Postoji opasnost da boja oboji drške okvira naočara. Jednostavno ih zaštite providnim kuhinjskim celofanom ili folijom!

Ako vam folija nije pri ruci, stavite jednostavno selotejp, ili u krajnjem slučaju, namažite ih uljem koje će poslužiti kao izolatorska zaštita od boje. Najbolje bi bilo da koristite neki par starih naočara i više nema nikakvih bojazni od fleka!

Da li sa vašim proizvodima mogu da bojim nešto osim kose?

Kapilarne boje za kosu, bez obzira na podelu, su isključivo namenjene bojenju kose. Nisu namenjene bojenju vlasi na telu i ne smeju doći u kontakt sa mekim tkivima (očima, usnama,genitalijama).

Da li se može čuvati proizvod kada se sastojci pomešaju ?

Ne. Jednom kada pomešate sastojke, morate odmah bez čekanja da slomite autosalomljivi deo i da nanesete boju. Bočicu bacite odmah nakon nanošenja, čak i ako vam ostaje proizvoda u njoj.

Da li se može mešati više boja za kosu ?

Mi vam to ne savetujemo. Nemojte se upuštati u mešanje različitih proizvoda da biste pokušali da prilagodite Vašu boju, postoji opasnost da će boja koja je rezultat takve mešavine biti ne odgovarajuća. Neke nijanse i odsjaji, međusobno kombinovani, mogu se neutralisati ili dati lažnu nijansu.

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Da li se obavezno mora poštovati vreme pauze ?

Da. Vreme pauze (jednom kada se na kosu primeni sav proizvod) ne me ni u kom slučaju biti ni manje ni veće od vremena pauze naznačenog na uputstvu ovog proizvoda jer je svaka formula razvijena da deluje nakon određenog vremena pauze. Ostavljanje boje na kosi duže nego što je uputstvom naznačeno, ne služi ničemu jer pigmenti boje neće delovati.

Ni ostavljanje boje na kosi kraće od predviđenog vremena neće dozvoliti pigmentima boje da se pravilno razviju.

Da li se proizvod za finalnu negu koji je u kompletu može kupiti odvojeno?

Ovaj proizvod za negu prodaje se isključivo u kutiji sa bojom. On se koristi na dan bojenja kose da bi se obložile vlasi i na taj način učvrstila boja.

Preporučujemo vam da za održavanje boje, koristite proizvode koji su posebno napravljeni za bojenu kosu.

Da li treba prati kosu ?

Sve zavisi od tipa boje. Trajna boja i boja Ton na Ton se uvek stavljaju pre šamponiranja kose. Sebum tada ima ulogu zaštite kože glave i kapilarne mreže.

Direktna boja, suprotno njima, nanosi se na opranu, polusuvu, kosu kako bi se izbeglo prvo šamponiranje (direktna boja se ispira čestim šamponiranjem kose).

Dobijena boja je previše crvena / narandžasta / žuta

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Dobijena boja je previše jarka

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Imam tetovažu, da li mogu da bojim kosu?

Ako vam se desilo da nanesete privremenu tetovažu kanom, moguće je da ste postali osetljivi na P.P.D. Kako biste sanzali da li možete da bojite kosu, neophodno je da izvršite test na alergiju kože 48 sati pre eventualnog bojenja kose (pogledajte uputstvo vašeg proizvoda za bojenje kose). U slučaju da imate neke sumnje, obratite se vašem lekaru.

Poslednjih godina, veliki broj alergijskih reakcija je nepravedno pripisan bojama koja je prošla kroz kapilarni sistem, dok su one ustvari prouzrokovane privremenim tetovažama crnom kanom.

Ove tetovaže, koje se nanose bez ikakve sanitarne kontrole, sadrže izuzetno povišen nivo boje P.P.D (parafenilenediamin) koji u mnogome prelazi dozvoljeni prag za kozmetičke proizvode. Nanošenje ovih tetovaža povećava opasnost od pojavljivanja alergija na P.P.D.

Kada da spremite vašu mešavinu boje ?

Ako vaša kutija za bojenje kose sadrži više proizvoda koje treba pomešati, pomešajte ih u poslednjem trenutku, u suprotnom postoji opasnost da će izgubiti svoju efikasnost.

Posebno važno, nemojte zaboraviti da slomite ivicu aprlikatora kako bi se mešanje sastojaka izvršilo pravilno.

Kako da pokrijem sede ?

Određene boje su specifičnije za pokrivanje sedih vlasi. Pažljivo pročitatjte objašnjenja na kutiji proizvoda.

Na primer, boja EXCELLENCE savršeno pokriva sede, dok se CASTING CREME GLOSS boja preporučujesamo samo ako imate više od 50% sedih vlasi.

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Kako da posvetlim kosu ?

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Kako izbeći fleke prilikom primene boje?

Koristite odgovarajuće rukavice koje se nalaze u kutiji boje za kosu. Ako se i uprkos tome desi neka fleka, očistite je vatom umočenom u šampon da biste je skinuli.

Kako mogu da nabavim proizvode koji se više ne proizvode ?

Mi razumemo da želite da ostanete verni vašem proizvodu, ali Vam sa žaljenjem potvrđujemo da se više ne proizvode baš svi proizvodi. Da bi vam što bolje pomogli u izboru drugog proizvoda naše marke, pozivamo vas da posetite velike radnje u centru grada, Hipermarkete/ Supermarkete ili velike prodavnice.

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Kako mogu da znam koje će boje biti moja kosa nakon bojenja?

Rezultat zavisi od Vaše prirodne boje i od vaših prethodnih primena boja. Sve naše kutije boja imaju slike obojene u optimalnim uslovima u zavisnosti od nijanse i ovde opisanih detalja.

Kako na najbolji način održavati boju ?

Da biste sačuvali sjaj Vaše boje, otkrijte liniju za negu ELSEVE COLOR VIVE i njene proizvode specifično napravljene za bojenu / šatiranu kosu : šampone, balzame i maske u obliku krema.

Kako sakriti razilku boje u korenu kose ?

To je vrlo jednostavno : dovoljno je da koristite boju koju ste prethodno koristili za bojenje vaše kose.

Pažljivo sledite uputstva koja se nalaze na kutiji : kako primeniti proizvod na korene Vaše kose i koliko vremena ga treba ostaviti da deluje.

Kako se radi test na alerije na koži ?

OVAJ PROIZVOD MOŽE IZAZVATI ALERGIJSKU REAKCIJU, KOJA, U RETKIM SLUČAJEVIMA, MOŽE BITI OZBILJNA. DA BISMO VAM POMOGLI DA PREDUPREDITE RIZIK OD ALERGIJSKE REAKCIJE, NEOPHODNO JE DA PRATITE SLEDEĆA UPUTSTVA :

• NE KORISTUITE BOJU AKO :

- ste već odreagovali na neki preparat za bojenje kose.

- Vam je koža glave iritirana ili oštećena.

• TETOVAŽE CRNOM KANOM : ako ste se makar samo jednom tetovirali crnom kanom, postoji rizik da ste alergični a da to ne znate. Ne koristite ovaj proizvod ako niste 48 sati ranije uradili alergo- test na koži.


SPROVOĐENJE ALERGO- TESTA NA KOŽI

• Skinite minđuše. Pomoću štapića za uši količinu dovoljnu da pokrije površinu jednog euro- centa :

- Kap koncentrovane boje se nalazi u mini tubi A. Da biste izbegli eventualne fleke, nanesite tu kap pažljivo držeći otvor tube na gore i blago je pritiskajući. Zatvorite pažljivo mini tubu A.

- Malo boje za kosu koja se nalazi u većoj tubi, nanesite na isto mesto kao i koncentrat boje iz mini-tube A. Nanesite jos dva ili tri puta, nakon intervala vremena koje je potrebno za sušenje. Zatvorite tubu pažljivo.

• Sačekajte 48 sati pa operite. Za to vreme nemojte dirati ni pokrivati.

Ako tokom tog perioda konstatujete neuobičajne reakcije kao što su svrab, crvenilo ili otok na ili oko test zone NEMOJTE BOJITI KOSU.

Koja je razlika između boje Ton na Ton i trajne boje ?

Boja Ton na Ton je blaga boja bez amonijaka. Ona ne posvetljuje, već daje sjajnu nijansu sa ili bez odsjaja koji je u skladu sa vašom prirodnom bojom. Boja Ton na Ton se ispira nakon 6 do 8 nedelja.

Trajna boja omogućava da posvetlite, potamnite ili pojačate prirodnu boju kose. Ona omogućava da radikalno promenite boju sa nekom od manje ili više intenzivnih nijansi, ili da dobijete boju približnu vašoj prirodnoj boji. Trajna boja se ne ispira i prekrivanje korena se mora vršiti na 4 do 6 nedelja

Koje su mere predostrožnosti pri korišćenju ?

Pre svega nemojte koristiti proizvod ako ste alergični ili ako ste ranije imali kožne alergije; molimo vas da kontaktirate vašeg lekara.

Svi naši proizvodi za bojenje kose imaju tačno određenu namenu. Pridržavajte se uputstva za korišćenje. Potrebno je :

• nositi odgovarajuće rukavice,

• nemojte nikako nanositi boju na kožu glave koja je iritirana ili osteljiva,

• nemojte koristiti boju za obrve, trepavice i vlasi na licu

• nemote koristiti boju za bojenje dlaka po telu

• izbegavajte kontakt sa očima ako do njega ipak dođe odmah isperite oči vodom ili nekim prilagođenim oftalmološkim proizvodom.


Ako imate dugu ili veoma kratku kosu :

• u slučaju da imate dugu kosu,predvidite dve tube boje da biste lakše naneli boju i radi bolje efikasnosti boje celom dužinom kose .

• Ako imate jako kratku kosu i ako vam ostane neiskorišćena količina proizvoda, posebno je nemojte čuvati za neko sledeće bojenje. On se ni u kom slučaju ne sme čuvati jer proizvod za bojenje neće sačuvati svoje kvalitete.

Koji proizvod da koristim ?

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Koji su dobri trikovi?

Svaki tip boje zahteva izvesno umeće da bi se dobio lep i negovan rezultat. Evo nekoliko trikova koje nikada ne treba da zaboravite prilikom bojenja kose :

• Ako imate puno sedih vlasi, počnite primenu proizvoda na mestu gde ih ima najviše.

• Ako vaša fizura otkriva vaš vrat, nemojte da zaboravite da nanesete boju i na vrat. Žene često imaju tendenciju da to zaborave.

• Ako imate dugu kosu, nanosite proizvod na celu dužinu da biste dobili ujednačenu boju.

Koju boju odabrati ?

Ako je vaša kosa sasvim prirodne boje i u slučaju da ne možete da odlučite između dve nijanse, odaberite svetliju nijansu. Uvek ćete lako moći da je kasnije potamnite ako Vam se učini da je previše svetla.

Koliko vremena treba sačekati pre stavljanja druge boje?

Ako koristite privremenu boju (grupa I) možete je ponovo naneti 6 do 8 pranja nakon prve primene.

Ako korsitite boje Ton na Ton ( grupa II) : preporučuje se nova primena nakon približno 6 do 8 nedelja nakon prve primene, da biste oživeli sjaj vaše boje.

Ako koristite trajnu boju ( grupa III) : novo nanošenje biće neophodno čim se pojavi vaša prava boja u nivou kože glave jer će prirodna nijansa potisnuti obojeni deo, ili nakon isteka perioda od 4 do 6 nedelje između dve primene.

U poslednja dva slučaja, treba se pridržavati specifičnog uputstva za upotrebu koje se odnosi na prethodno bojenu kosu, " održavanje boje".

Moja boja je postala siva / zelena / plava

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Moja boja je previše svetla / previše bela

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Moja boja nije pokrila sede vlasi

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Moja boja počinje da se ispira

Da biste sačuvali sjaj boje, neohodno je koristiti pomoćna sredstva posebno namenjnim bojenoj / šatiranoj kosi, kako bi se usporilo loše delovanje sredine

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Moja kosa je postala purpurna / ljubičasta

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Moja se boja nije primila

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Ne mogu da nađem moju nijansu.

Svaka radnja ima sopstveno upravljanje poručivanjem i zalihama proizvoda, preporučujemo da se raspitate kod šefa odeljenja, koji je najupućeniji da vam da informacije, o tome kada će proizvod koji vam je potreban ponovo biti dostupan.

Potreban mi je savet kako bih ispravila rezultat bojenja kose.

U slučaju da Vam je potrebno personalizovano rešenje ili imate reklamaciju pozivamo Vas da kontaktirate na broj: 011 220 59 49 od ponedeljka do petka, od 9h do 17h (osim praznikom) - ( po ceni lokalnog poziva).

Ranije sam koristila kanu za bojenje kose : da li mogu da nanesem boju ?

Ne preporučuje se bojenje kose pre ili nakon korišćenja kane, boja sa solima metala ili progresivne boja za vašu kosu.

Zapravo ovi proizvodi sadrže aktivne supstance koje nisu kompatibilne sa bojama sa oksidacijom i postoji opasnost da ove dve supstance mogu da učine vašu kosu lomljivom / ili oštete kožu glave.

Jedino rešenje je da sačekate da kosa potpuno izraste i da delovi koji su bojeni kanom, bojama sa solima metala ili progresivnom bojom budu potisnuti ili da te delove ošišate. Tada možete na kosu, koja je postala potpuno prirodna, da nanesete izabranu boju.

Šta da radim ako neki od proizvoda za bojenje dođe u kontakt sa očima ?

Odmah isperite oči sa što više vode. Ako nosite kontaktna sočiva, skinite ih pre nego što sa puno vode isprete oči.

Šta je boja Ton na Ton ?

Trajna ali bez vidljivog efekta "korena", ona nudi idealni kompromis između privremenog i definitivnog. Žene je koriste da bi kosi dale sjaj i reljef frizuri, da je oboje nekom nijansom, da pokriju sede ne gubeći pri tom potpuno njihovu prirodnu boju.


Sjajne nijanse da bi se pokrile prve sede vlasi !


• Osvežava neku nijansu koja deluje tužno,

• Izbegava se efekat « korena »,

• Daje trajan odsaj prirodnoj boji,

•Pokriva sve do 50% sedih vlasi,

• Ujednačeno se spaja sa prethodnom bojom.


Princip : To je bojenje oksidacijom bez amonijaka, formule koja je nastala na osnovu alkalnog agensa i veoma blagog slabo koncentrisanog oksidansa.

Ona sadrži preteče boje koje se pretvaraju u elemnte za bojenje u kontaktu sa oksidansom. Boje koje se ovako dobijaju ne menjaju prirodne pigmente kose : one ulaze u unutrašnjost dlake ne dolazeći do kapilarnih vlakana.


boji kosu na trajan način na period od 6 do 8 nedelja.

Rezultat bojenja? Tehnologija ton na ton boji kosu na trajan način na period od 6 do 8 nedelja. Glavna prednost : nema nikakvog uočljivog efekta " korena" jer se uvek ostaje u nijansi koja je bliska osnovnoj boji ili je nijansu tamnija, ali sa njom nije moguće posvetljavati kosu .


Zašto? Boja ton na ton prvo je zavela žene između 30-49 godina koje je koriste da pokriju prve sede bez radikalne promene njihove prirodne boje.

Pored toga, ona sve više osvaja teren i stalno privlači nove potrošače, posebno one mlađe od 20 godina, koji prvenstveno traže nijanse sa odsjajem koje će trajati i koje će biti zapažene.


N.B : Ona ne omogućuje da se radikalno promeni nijansa kose ili da se kosa posvetli, kao ni da se pokrije više od 50% sedih vlasi.

Šta je to privremena boja?

Nijedna tehnologija ne daje toliko slobode. Namenjena prirodnoj kosi, ona obavija kosu blagiim odsjajima ili snažnom bojom. Jednostavan potez za promenu bez mnogo muke !


• Bez oksidansa

• Bez amonijaka,

• Ispira se posle nekoliko šamponiranja.


Princip : Privremena boja nanosi se pomoću "gvaš" tehnike na prirodnu boju kose.

Bez oksidansa i amonijaka, njena formula sadrži spoj direktnih supstanci "spremnih za nanošenje". Već formirana u bočici ili tubi, boja se stavlja direktno na vlas i ne menja prirodne pigmente melanina.

Rezultat bojenja ? Ona daje dinamičnost prirodnoj nijansi živog odsjaja, blaži ili snažniji odsjaj. Dovoljno je odabrati nijansu koja je približno ista kao i prirodna boja ili malo tamnija. Boja se vremenom veoma ujednačeno ispira. Postepeno se vraćate vašoj originalnoj boji, koja ostaje nepromenjena.

Kome je namenjena ? Privremena boja je namenjena uglavnom ženama koje čine svoje prve korake u bojenju kose. To je boja bez bojazni, koja se lako može pretvoriti u veoma zavodljivu boju bez puno muke za održavanje.

N.B : Ona ne omogućava ni da se osvetli kosa ni da se sakriju sede.

Šta je to trajna boja ?

To je velika igra bojenja ! Ona pomaže da se ostvare sve želje : suptilna transformacija ili prava metamorfoza. Jedino trajna boja omogućuje da se radi više različitih stvari : bojenje, posvetljivanje kose, malo ili potpuno na duge staze, kao i da se u vihoru čiste boje pokrije maksimum sedih vlasi.


Boje za potamnjivanje, posvetljivanje .... trajno !


• Može da pokrije i do 100% sedih vlasi,

• Omogućuje da se ispune sve želje za bojama i nijansama,

• Zahteva održavanje.


Princip : To je jedina tehnologija koja pruža istinsku "2 u 1" : posvetliti da bi se kosa bolje obojila u željenu nijansu. Kod nje uvek deluje oksidans (oksidirana voda) amonijak i preteča boja, mali bezbojni molekuli koji će se, međusobnim interakcijom i reakcijom sa oksidansom u kosi, pretvoriti u boju.

• Formula razdvaja pločice vlasi i transformiše prirodne pigmente melanina u molekule koji su rastvorivi u vodi.

•Pod dejstvom amonijaka, oksidant oslobađa kiseonik koji transformiše preteče boje u boje u unutrašnjosti kose. Pločice se zatvaraju, obojeni pigemnti ostaju zatvoreni u srcu kapilarnog vlakna.


Rezultat boje ? Trajna boja omogućava da se kosa zaista boji po želji, u bilo koju nijansu : svetliju, isti ton, tamniju, sa više odsjaja. To je takođe jedini potez bojenja koji može da pokrije i do 100% sedih vlasi.

Njeno delovanje je trajnije : ona je defintivna jer se menja originalna nijansa kose. Samo je rast kose može zaustaviti što se vidi u razlici izraslog dela, "korena". Efekat "korena" je manje ili više izražen, u zavisnosti od nijanse koju smo izabrali (bliža ili veoma različita od prirodne osnove) i procenta sedih vlasti. Održavanje je jednostavno : dovoljno je ponavljate bojenje nasvakih 4 do 6 nedelja.

Zašto ? Za sve one koje vole boju i uglavnom za sve one koje žele da pokriju sede vlasi. Ali takođe za sve mlađe žene koje traže veliku raznovrsnost nijansi.


N.B : Efekat "korena"" je neizbežan

Već sam ranije koristila boje i nikada nisam primetila alergijske reakcije, da li ipak pre korišćenja treba da izvršim test alergije kože?

Da, uvek trebate uraditi test alergijske reakcije kože pre nanošenja boje da bi bili sigurni da neće razviti osetljivost na neke od sastojaka, u zavisnosti od nanošenja (pogledajte uputstvo Vaše boje).

Zašto se stavljaju rukavice ?

Morate da stavite odgovarajuće rukavice, u suprotnom postoji opasnost da vaši nokti ostanu obojeni. Sva naša pakovanja sa bojama imaju u kutiji i par rukavica.

Predstavite se

Već prijavljen(a)? Predstavite se u polju dole:

Newsletter

Hvala

Zaboravili ste lozinku

Molimo Vas da unesete svoju e-mail adresu

Pošalji prijatelju/prijateljici

Dostavljene e-mail adrese biće korišćene samo za slanje traženog artikla i neće biti sačuvane.

Pošaljite

Prijavite se na newsletter

Prijavite se da biste mogli da dobijate newsletter od l'Oréal Paris : mnoštvo informacija o tendencijama ove sezone i novim proizvodima o kojima se govori, sa bonusom za specijalnu ponudu, promocijama za ulepšavanje, savetima stručnjaka i mnogim drugim iznenađenjima !

Je m'inscris

Da prekinete pretplatu na
Newsletter L'Oréal Paris, kliknite ovde.

Mogu li da budem Vaš vodič?